FİLM-SAN VAKFI FALİYETLERİ

 

Yıl 1976

İstanbul'da ilk kez Uluslararası Sinema ve Müzik Festivali Organizasyonu yapıldı.Vakıf ''İstanbul Uluslararası 1.Film ve Müzik Festivali'' adıyla bir festival organize ederek büyük bir başarı elde etti...

Yıl 1978

Vakıf o güne kadar hiçbir sosyal hakkı olmayan sanat emekçileri için ''Sosyal Güvence Yasası'' adıyla anılan yasanın çıkarılmasını sağladı.Bu yasa çıkarımı 1978,1983,1987,1995 yıllarındada devam ettirildi.Bu dört ayrı zamanda çıkarılan yasalarla 4500 kişiden fazla vakıf üyesi emeklilik hakkına kavuştu..

Yıl 1980

Vakıf bu yıl dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanmaya çalışılan,fakat üzerinde mutabakata varılamayan sinema eserleri telif yasası çalışmalarına temel olabilecek bir ''Sinema Yasa Taslağı'' hazırlayarak bakanlığa sundu...

Yıl 1981

Belediyelerce sinema filmlerinden alınan rüsum üzerine çalışma yapılmış ve yabancı filmlerden alınan rüsum bedelleri sabit tutularak,Türk filmlerinden alınan rüsum bedelleri düşürülmüştür...

Yıl 1982

Yapımcılar için adeta korkulu rüya olan negatif ve pozitif film ithalinin kotadan çıkarılması sağlanmış ve 1 nolu liberasyon listesine aldırılarak film karaborsası önlenmiştir...

Yıl 1983

Sinema yazarı Burçak EVREN'e ''Türk Sinema Sanatçıları Ansiklopedisi'' hazırlatılmıştır...

Yıl 1995

Vakıf merkezi,Beyoğlu Yeşilçam sokaktaki Suzan YAKAR RUTKAY tarafından bağışlanan 5 katlı binasına taşınmış,tarihi sokağın rehabilitasyon projeleri hazırlanarak hem Beyoğlu Belediyesi,hemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezhinde girişimlerde bulunulmuştur...

Vakıf yeni binasında mağdur sanatçılar için fizik tedavi ünitesi kurdu...

Yıl 1999

36.Antalya Altın Portakal Film Festivali...

Yıl 2002

Vakıf,Hollanda Kraliyet fonu ile ortaklaşa Tophane-i Amirede Ünlü Modacı Erol ALBAYRAK ''SELAMLIK 2002 DEFİLESİ'' adlı bir defile düzenlemiştir...

Yıl 2003

40.Antalya Altın Portakal Film Festivali  ''40.Yılda Ödül alan Sanatçıların Resim Sergisi''...

Yıl 2004

41.Antalya Altın Portakal Film Festivali  '' O İsimler O Yüzler Resim Sergisi''...

Yıl 2007

Usta duayen sanatçı Münir ÖZKUL belgeselini hazırladı…

 7.Frankfurt Türk Film  Festivali’nde Film-San Vakfı Başkan Yardımcısı Sanatçı Gülsen Tuncer’in

Alman Goethe Üniversitesinde söyleşi ve paneli yapıldı…

Aynı Festivalde Sinema Film Afişlerinden hazırlanan Sergi hazırlandı…

Yıl 2008

8.Frankfurt Türk Film Festivali’ne Sinema Paneli hazırladı…   

Yıl 2009

46.Antalya Altın Portakal Film Festivali ''Benim Yüzüm Sinema Resim Sergisi''...

9.Frankfurt Türk Film Festivaline Fotoğraflarla Türk Sineması sergisi hazırlandı…

Yıl 2010

11.Uluslararası Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali ''Sanatçı Organizasyonu''...

47.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ‘’By Cinema EROL ALBAYRAK DEFİLESİ’’…

Türk Sinemasının 96.yılı Kutlamaları kapsamında Film-San Vakfı Müdürü U.Kıvanç Terzioğlu tarafından hazırlanan kutlama yemeği organizasyonu yapıldı…

10.Frankfurt Türk Film Festivali’ne  ‘’Yüreğine Sor Filmi’’ Galası,oyuncuları,filmde kullanılan kıyafetler ve Millenium kadınları resim sergisi…

Yıl 2011

 BAKIRKÖY TİTANİC HOTELDE YEŞİLÇAMI HATIRLAMA YEMEĞİ YAPILDI.

 GÖRSEL VE YAZILI BASINDA VAKIFIN PROMOSYON ÇALIŞMASI YAPILDI 

VAKFIN SİGORTA ŞİRKETİ ÜZERİNDEN BADANA BOYA VE TEMİZLİĞİ YAPILDI.

TURKCELL İLE SÖZLEŞME YAPILDI  

5 BÜYÜK HASTENE İLE PROTOKOL YAPILDI.

(AVRUPA ŞAFAK HASTANESİ,AVRUPA GÖZ HASTANESİ,KOLON HASTENELERİ, ETHİCA SAĞLIK GRUBU,ACIBADEM SAĞLIK KURUMU VE BÜNYESİNDE OLAN JFK-GÖZTEPE ŞAFAK HASTANESİ)

BAZI FİRMALARDAN SANATÇI KARTI OLANLARA İNDİRİM SAĞLANMASI. (ARİS PIRLANTA,KEBAP HOUSE/TAKSİM PARK –ELMADAĞ , DİLEK HOME STYLE-ZEYTİNBURNU, DOCE CAFE-BAKIRKÖY SAHİL , GROUPAMA PUSULA SİGORTA-KADIKÖY,SÖZBİR HOTEL-ÜSKÜDAR , PENDOR CORNER BAR-BEYOĞLU , TİTANİC RESORTS HOTEL  )

HAZIRAN AYINDA SÜRESİ DOLAN YILLIK DEPREM,YANGIN,SU BASKINI VS.. GROUPAMA  PUSULA SIGORTA SIRKETI ILE YENIDEN PROTOKOL YAPILDI

VAKIFA WATER BOX(SU KUTUSU)'NUN SU ARITMA CIHAZI ALINDI.

AKSAV VAKFI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI BILGI PAYLASIM TOPLANTISINA KATILIM SAĞLANDI.5 ÖNERİ SUNULDU.SONRASINDA BİZLERİ DİKKATE ALMAMALARI ÜZERİNE FESTİVALE KATILMAMA KARARI ALINDI.

(  A-)JÜRİ ÜYELİĞİNE NİLÜFER AYDAN,

B-)ÜLKÜ ERAKALIN’DAN ‘’TÜRK SİNEMASINDAKİ ÖLÜMSÜZ KADINLAR’’

TEK     KİŞİLİK OYUNUNUN SERGİLENMESİ,

C-)ÜLKÜ ERAKALIN’DAN ‘’YILDIZLAR GÖKTE YAŞAR’’ TEK KİŞİLİK OYUNU,

 D-)RESSAM HÜLYA KÜPÇÜOĞLU’NUN HAZIRLAYACAĞI SU BAZLI AKRİLİK ‘’YEŞİLÇAM’IN EFSANE KADINLARI’’ RESİM SERGİSİ,

 E-)ENİS FOSFOROĞLU’NUN ‘’HERKES Mİ HIRSIZ’’ 8 KİŞİLİK OYUNU…) 

ULUHAN INSAAT FIRMASI ILE GORUSME SAGLANARAK SANATCI EVI PROJESININ OLUSTURULMASINA BAŞLANDI.

TURK SINEMASININ 97.YILINDA FILM-SAN VAKFINA AIT ''YEŞİLÇAM’DAN   SERPINTILER'' KITABININ BİR  YAYINEVININ SPONSORLUGUNDA CIKARILMASINA KARAR VERILDİ VE ÇALIŞMALARA  BAŞLANDI.

VAKFIMIZ TARAFINDAN KULTUR BAKANLIGINDAN BİZDEN DESTEK İSTEYEN SANATÇILARIMIZA MADDI MANEVI DESTEK İSTENMESİ. 

VAKFIMIZA GENEL BAŞKAN SAYIN ÜMİT UTKU TARAFINDAN 1 ADET KLİMA BAĞIŞLANMIŞTIR.

VAKFIMIZCA 22.08.2011 TARİHİNDE BAKIRKÖY TİTANİC HOTEL’İN SPONSORLUĞUNDA 50 KİŞİLİK BİR İFTAR YEMEĞİ TERTİP EDİLMİŞTİR.

TÜRK SİNEMASININ 97.YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA KARTAL TİTANİC HOTEL’İN SPONSORLUĞUNDA 750 KİŞİLİK BALO SALONUNDA YEMEKLİ BİR GECENİN YAPILMASINA KARAR VERİLDİ.

 ARİS PIRLANTA İLE SANATÇI MESLEK KARTINA SAHİP OLANLARIN İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞTEN FAYDALANABİLMESİ İÇİN PROTOKOL YAPILDI.

 VAKIF SENEDİMİZDEKİ DEĞİŞİMLER AVUKATIMIZ TARAFINDAN  GENEL KURULDA KURUCU ÜYELERE SUNULMAK ÜZERE HAZIRLANDI.

 AB BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ SAYIN EGEMEN BAĞIŞ, SİNEMA HAKLARI GENEL MÜDÜRÜ SAYIN ABDURRAHMAN ÇELİK,BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN AHMET MİSBAH DEMİRCAN MAKAMINDA ZİYARET EDİLDİ.

  8 MART 2011 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖTEKİ KÜLTÜR SANAT MERKEZİNDE ARŞİVİMİŞZDEKİ YEŞİLÇAM KADINLARI RESİM SERGİSİ YAPILDI.8 MART 2012 ‘DEDE AZNAVUR SANAT MERKEZİNDE USTA EMEKÇİ KADIN SANATÇILARIMIZA AZANVUR SANAT YÖNETİCİLERİ VE FİLM-SAN VAKFI YÖN.KUR.BŞK. FERDİ MERTER FOSFOROĞLU TARAFINDAN PLAKET SUNULDU.

27-) YEŞİLÇAM’DAN SERPİNTİLER ADLI KİTABIN YANLIŞ ANLAŞILAN TANITIMLARINA KARŞI TELEVİZYON KANALLARINDA AÇIK OTURUMLARA KATILINILIP HEM KİTAP AÇIKLANMIŞ HEMDE DOLYISIYLA FİLM-SAN VAKFININ DUYURULMASINA NEDEN OLUNMUŞTUR.BU ETKİNLİKTEN SONRA OCAK AYI İÇİNDE VAKFIMIZA 44 ADET SANATÇI MESLEK KARTI BAŞVURUSU YAPILMIŞTIR.

28-) KİTABIN TEKNİK AKSAKLIKLAR VE YALNIŞLAR NEDENİYLE DAĞITIMI DURUDURULMUŞ YENİDEN HAZIRLANIP BASILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

29-) FİLM-SAN VAKFI TARAFINDAN ARTSHOP YAYINEVİNE HAZIRLATTIRILAN ‘’YEŞİLÇAMDAN SERPİNTİLER’’ KİTABINDAKİ TEKNİK HATALARDAN DOLAYI YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN GELEN 10.000(ON BİN ) TL ‘LİK DESTEK ÖDENTİSİNİ GERİYE İADE ETTİK.

30-) T.C. BAŞBAKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SANATÇILARIN GERİYE DÖNÜK SANATÇI BORÇLANMA YASASI’NIN YENİDEN ÇIKARILMASI VE TELİF HAKLARININ ÇIKARILMASI İÇİN YAZI GÖNDERİLDİ.(09.09.2011 DOSYA NO:87, 09.09.2011 DOSYA NO:88 , 01.12.2011 DOSYA NO:127, 06.02.2012 DOSYA NO:164 , 15.03.2012 DOSYA NO:191)

31-) BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ SAYIN BÜLENT ARINÇ VE FİLM-SAN VAKFI BİRARAYA GELDİ....

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent ARINÇ'ın daveti üzerine Film-San Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ferdi Merter FOSFOROĞLU,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Nilüfer AYDAN ve Film-San Vakfı Müdürü Sayın U.Kıvanç TERZİOĞLU Ankara'da Başbakanlık Yeni Binasında biraraya geldiler.

Bir araya gelinen toplantıda Türk Sineması'nın dünü , bugünü ve yarın'ı konuşularak , Geleceğe yönelik beraberce yapılması düşünülen konular üzerinde duruldu .

Film-San Vakfı olarak Üç önemli konu gündeme getirildi.

Bu  konular ;

1-) Sayın ARINÇ ' ın da Denetiminde olan TRT bünyesindeki Dizi Filmlerde ; Bugün evinde oturan Türk Sineması'na ve Yeşilçam'a emek vermiş değerli Sanatçılarımız için iş imkanı hakkı tanımak.

Film-San Vakfı'nın öncülüğünde bu değerli Sanatçılarımızın  tespit edilerek onları yeniden ekranlarda görmek ve onların hem maddi hemde manevi yaşamsal duygularını pekiştirmek amacı ,

2-) Film-San Vakfı ' nın aracılığı ile bugüne dek toplam 4 kez çıkmış olan (sanat emekçileri için 1978, 1983, 1987, 1995 yıllarında çıkarılan sosyal güvence yasalarıyla ) Geriye dönük Sanatçı Emeklilik Borçlanma Haklarının bir kez daha yasallaştırılmasını ve devamlılığını sağlamak,

3-) Bugüne kadar ihmal edilmiş olan Telif Yasasının gündeme getirilmesi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent ARINÇ ile Film-San Vakfı arasındaki toplantı Türk Sineması ve Yeşilçam Sanatçılarımız adına  ileriye yönelik güzel çalışmaların atılması açısından gayet olumlu geçmiştir.Sayın ARINÇ konuyla alakalı ‘’Sanatçılarımızla ilgili konularda maalesef geç kalınmıştır.İleri yönelik bu çalışmaların olumlu olacağına inanıyorum’’,’’Film-San Vakfı’nın öncülüğünde güzel çalışmalar alacağız’’ dedi…

 

2013- Darülaceze Başkanlığı ve Film_San Vakfı işbirliği organizatörlüğünü Kıvanç
Terzioğlu ve Neslihan Yazıcılar’ın düzenlediği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Başarılı Tv
Programcıları Darülaceze Ödül Töreni, “Çiçeğinle Gel” Fotoğraf Sergisi –
“Darülaceze’de Yaşam” Fotoğraf Sergisi.


2015 – Darülaceze Başkanlığında 14 Şubat’ta Kıvanç Terzioğlu ve Neslihan Yazıcılar
ile “Dünya Sevgi Günü” organizasyonu FilmSan Vakfı adına gerçekleştirilmiştir.
2016- Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu Günleri Festivali kapsamında fotoğraf, sinema,
Yeşilçam sanatçıları söyleşileri, müzisyenler ve ses sanatçıları sahne programları,
Yeşilçam resim sergisi ile Neslihan Yazıcılar’ın organizasyonda yer almıştır.


2017 – Film-San Vakfı Genç Sanatçıların Kültür Sanat Alanındaki İstihdam
Politikalarına Bakış Açısı Zirvesi - Basın arşiv desteği ve organizasyon. Erasmus KA 2
Projeleri arasında Avrupa birliği projeleri içinde ilk 10 ‘a girmiştir.